Flot 9. plads til RC Copenhagen i Slovakiet

RC Copenhagen sendte et hold af sted til et Eurocup i Slovakiet, bestående af stort set alle atleter fra det kommende EM landshold (se mere under landshold).

Konkurrencen indeholdte både R6 og R4, hvilket gjorde det muligt for holdet at få en stor mængde padletid på white water. Det blev til en samlet 9. plads i R6 (19 hold) og en 10. plads i R4 (23 hold)!

Sprint og slalom disciplinerne blev afviklet om lørdagen på en kanal syd for Bratislava, Cunovo. Her  lykkedes det bl.a. holdet at få en 10. plads i slalom (R4). Om søndagen var der downriver på Donau River – en hård og slidende tur på i alt 38.01 min. På downriveren fik holdet en super start i 2. heat, hvilket placerede dem bag de kroatiske fyre. Kroaterne måtte dog se sig slået 700 meter før mål, hvor danskerne skruede op for kadencen og poweren. Den endelig tid placerede RCC på en 9. plads.

Holdet er overordnet tilfreds med resultaterne, men har bedst af alt, fået en stor portion WW erfaring med hjem samt padletid, som vil gøre holdet endnu skarpere til EM i Tjekkiet i august 2012.

Der er bred enighed om at en white water kanal i København (www.wwap.dk) ville gøre det realistisk at komme i en top 5 – så RCC håber på fremtidig støtte til dette projekt.

Næste store begivenhed i RCC bliver en træningstur til Sjoa i Norge (midt august) som endelig forberedelse til EM i Tjekkiet – og du kan selvfølgelig hele tiden følge med her på sitet.

NB: Vi har en video på vej fra Slovakiet som du snart vil kunne se her rafting.dk