Årets Idrætsforening 2013!

Pressemeddelelse: Visionær padleklub vinder prisen for Årets Idrætsforening

Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev overrakte fredag den 20.12 prisen som årets idrætsforening til Rafting Club Copenhagen. Foruden hædersbevisningen medfulgte 25.000 kroner. Klubben har med nytænkning og et stærkt fællesskab, gjort rafting og surf tilgængelig for københavnerne.

Det danske klima har med flade bølger og ingen tilgængelige floder, har ikke hindret Rafting Club Copenhagen i at tilbyde surfing og rafting. Den københavnske forening for vandsport der holder til på Christianshavn, har i de seneste år formået at gøre sporten synlig, tilgængelig og sjov i de københavnske havneløb. Klubben har bl.a. indført Stand Up Paddle (SUP), en ny surfsport, hvor surferen står op på surfboardet og bruger en paddel for at komme frem og har afholdt surf events til bl.a. Kulturhavn i år. Klubben tager også aktivt del i debatten om hvordan Københavns byplanlægning skal i mødekomme leg og aktivitet i byrummet. Klubben drives af engagerede frivillige og holder til på Holmens Idrætsanlæg og Hal C på Christianshavn.

’Vi har puklet i mange år for at gøre vandsporten mere tilgængelig i Danmark og især for at skabe nogle gode rammer og muligheder for folk at deltage. Vi vil gerne som forening være den primære samarbejdspartner når det gælder innovation og projekter for vandaktiviteter København og hvordan byplanlægningen skal facilitere dette” udtaler formand for RCC Casper Mortensen.

Selvom Danmark ikke tilbyder de mest optimale vejrforhold for surf og rafting, så lægger dette ikke en dæmper på visionerne. “Vi kunne godt tænke os at anlægge en kunstig flod engang. Hvis man kan bygge et helt stadion for en enkelt sportsbegivenhed, kan man også ’bygge’ en flod, som kan være til glæde for mennesker i lang tid” afslutter Casper Mortensen.

Fakta om prisen:

Kultur- og Fritidsborgmesteren overrækker hvert år en pris til Årets Idrætsforening i København. Prisen gives til den forening, der har ydet en indsats for at fremme foreningsidrættens betydning og vilkår i København. Vinderen af prisen modtager 25.000 kr.

Bl.a. tidligere vindere kan nævnes Københavns Bordtennisklub i 2012 og FC Damsø Kvindefodbold i 2009.
 Link: http://www.kk.dk/da/om-kommunen/nyhedsliste/2013/4-kvartal/kff-aarets-idraetspris