Gode takter i Østrig – CWS er klar med hold til EM!

Vi skylder en opsamling på det endelige resultat fra det seneste eurocup i Wildalpen, Østrig.

Head 2 head:

Lørdag eftermiddag blev der afviklet Head 2 head (H2H) konkurrence. I H2H disciplinen er starten altafgørende, da det kan være svært at overhale den anden båd længere nede af floden. Den hurtigste tid fra sprint disciplinen afgør hvilket hold der får lov til at vælge startposition først.

CWS 1 havde en flot 4. plads fra sprinten og lå derfor til at vælge startposition i deres 1. heat. Det resulterede i en overlegen sejr. I 2. heat blev det til endnu en sejr som resulterede i et møde med det tyske powerhouse i 3. heat. CWS 1 kom godt fra start med fuld power og kom også 30-40 cm. foran, men da holdet ikke havde første valg til startpositionen (1 sek. fra på forrige heat), blev holdet trykket ud mod stenene og måtte lade tyskerne passere. Det blev til en flot 8. plads. Tyskerne endte senere på 2. pladsen.

Raft Team Horseholes havde også første valg i deres første H2H heat som også resulterede i en flot sejr! Holdet fik blod på tanden til det næste heat, og adrenalinen pumpede afsted da drengene satte sig i båden. Desværre måtte de sig slået med få millimeter i starten og nøjes med 14. plads.

CWS 2 havde svære betingelser fra start, da holdet med deres sprint tid ikke havde retten til at vælge position. Det betød desværre at holdet måtte se sig slået i deres første heat. Men god power og koncentration resulterede i en flot tid som rakte til en 17. plads.

Raft Team Denmark Ladies var i deres første H2H konkurrence nogensinde og havde ikke retten til at vælge startposition. Det gjorde det svært for holdet at vinde heatet mod Italienerne, men ikke desto mindre gav kvinderne sig alt hvad de havde hvilket rakte til en 11. plads.

Salom:

Slalom konkurrencen kræver ekstremt god teknik, snilde, eksplosiv styrke og ikke mindst udholdenhed. I Østrig har arrangørerne for vane at afvikle disciplinen som såkaldt “night slalom” hvilket giver en helt speciel stemning. Hvert hold har 2 gennemløb og bedste løb tæller i det endelige regnskab.

CWS 1 kom fint fra start i deres 1. run og havde kun 2 berøringer (10 strafsek.). Farten var dog taget lidt ud af båden og det kunne ses på tiden. Efter 1. run lå holdet til en 12. plads. I 2. run satte drengene turboen og aggressiviteten på hvilket resulterede i en 20 sekunder hurtigere og kun én berøring. Desværre gjorde de andre holde samme manøvre og det rakte “kun” til en 10. plads – dog kun med 10 sek. op til 3. pladsen.

Raft Team Horseholes var udfordret i slalom og måtte igennem deres 1. run med 5 manglende porte (50 strafsek. pr. port). Efter en god snak på land og opmuntrende ord fra kaptajnen, Simon Brucz, var holdet dog i stand til at rive en 22. plads hjem.

CWS 2 blev også presset under deres 1. run, hvor 2 mistede porte og et par berøringer placerede holdet langt nede på resultats-listen. Men også CWS 2 var i stand til at rejse sig i pausen og fik dermed en 24. plads med fra slalom disciplinen.

Raft Team Denmark Ladies havde et meget flot 1. run hvor kun en enkelt port blev misset og 3 porte blev rørt. Desværre var der ikke fuld gas på kaminen, da fokus lå på det tekniske element. Det gav en tid på 7.02 min. som desværre ikke blev forbedret i holdets 2. run og dermed kun rakte til endnu en 11. plads.

Downriver:

Downriver kræver en stor portion udholdenhed og masser af teknik! Det gælder om at holde hovedet koldt når raften skal navigeres og placeres efter de hurtigste linjer i floden. En disciplin som de danske hold normalt ikke mestre særlig godt fordi det tekniske element er en stor del af racet. Starten gik som en “mass start”, hvor 5 både starter samtidig fra bredden.

CWS 1 var placeret i gruppe 1 (de første 15 hold), da holdet ved start lå på en samlet 9. plads. Da starten gik fik holdet sprintet sig frem til at ligge i 2. position efterfulgt af et ivrigt Ungarnsk damplokomotiv. Efter ca. 5 min. overhalede det Ungarnske team og CWS lagde sig lige bagved, hvilket også blev den endelige placering ved finishline i tiden 56.31 min. Det rakte til en 10. plads.

Raft Team Horseholes var i 2. gruppe og fik også en god start. Holdet kæmpede sig igennem de 13 km. på 59.04 min. hvilket rakte til en 17. plads.

CWS 2 fik en super start og lå i front position efter få minutter. Her blev de liggende resten af racet og kom ind i en tid på 60.40 min. som gav holdet en 20. plads.

Raft Team Denmark Ladies var klar fra start og fik skubbet et par hold ned bag sig. Desværre blev holdet overhalet længere nede af floden og måtte endnu engang placere sig på en 11. plads i tiden 64.20 min.

Konkurrencen i Østrig var god opvarmning til EM i Slovakiet som afvikles d. 14. – 20. juli 2014. Ved dette EM deltager CWS 1, Raft Team Horsholes og Raft Team Denmark Ladies.

Find alle resultaterne fra Østrig her.

Samlet placering:

CWS 1: 8. plads

Raft Team Horsholes: 18. plads

CWS 2: 21. plads

Raft Team Denmark Ladies: 11. plads