Behøver jeg at varme op?

Selvom SUP surfing i nogle situationer kan se afslappende og roligt ud, har kroppen mange muskler og led i bevægelse, for dels at opretholde balancen og dels at padle en fremadrettet bevægelse. Samtidig opnår kroppen flere stræk på tværs af ryg og mave region.

Opvarmning er et vigtigt element i en hver sport. En effektiv opvarmning er med til at øge kropstemperaturen, igangsætte produktionen af ledvæske, øge blodgennemstrømningen og enzymaktiviteten og et effektivt kredsløb i alt almindelighed. Samtidig nedsætter det risikoen for pludselige skader, hvorfor det er essentielt at varme op både før og efter man er gået på vandet.

Hvordan skal jeg varme op?

Du kan som udgangspunkt starte med en 4-5 minutters ledgennemgang, hvor du sørger for at skabe bevægelse i samtlige led fra fodled til nakke/hoved. Bevæg fx fodled, knæled, hofte, rygsøjle, skuldre, nakke etc. i cirkulære bevægelser og gør ledende mere fleksible med enkelte stræk.

Herefter kan du som udgangspunkt opdele kroppen i under- og overekstremiteterne og lave mere dynamiske bevægelser. Øvelser kunne fx være: Squat, lunges, situps, hyperextension, pushu-ups etc. Altså øvelser med egen kropsvægt som også øger mobiliteten i dine led. En let kort løbetur er også en mulighed for at skabe en grundig varme i hele kroppen.

Hvis du er i tvivl kan du spørge en instruktør i klubben.